“Οι βασικές διαφορές των υποδημάτων SAFE STEP, από τα κοινά ανατομικά παπούτσια, είναι οι πιο άνετες φόρμες, τα μαλακά δέρματα, οι σταθερές σόλες
και κυρίως ο ανατομικός πάτος που με τις δύο ανυψώσεις που έχει υποστηρίζει την καμάρα και το μετατάρσιο.
 
Παλιότερα επειδή ήταν πολύ κλασικά, τα ανατομικά παπούτσια απευθύνονταν κυρίως στις μεγάλες ηλικίες 50+ και στα προβληματικά πόδια.
 
Σήμερα, επειδή όλες οι ηλικίες ταλαιπωρούν τα πόδια τους με ορθοστασία, πολύωρο περπάτημα, έλλειψη άθλησης κ.α., είναι απαραίτητα σε όλους.
Ετσι τα ανατομικά παπούτσια έγιναν πιο μοντέρνα, παρακολουθώντας τις τάσεις και τη μόδα της αγοράς. Υπάρχουν δηλαδή σήμερα ανατομικα  παπούτσια SAFE STEP για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.
 

Γυναίκεια & Ανδρικά ανατομικά παπούτσια κατάλληλα για ορθοστασία σε πολλά μοντέρνα σχέδια για να επιλέξετε.

Ευρύ φάσμα μεγεθών και χρωμάτων.Έρχονται στην πόρτα σας, με δωρεάν μεταφορικά.

Τελικά τι είναι τα ανατομικά παπούτσια?

Τα ανατομικά παπούτσια είναι ειδικά κατασκευασμένα υποδήματα με ανατομικό πέλμα που επιτρέπει την καταπόνηση του ποδιού, χωρίς να δημιουργούνται σε αυτό επιπλέον προβλήματα.Έχουν συνήθως μαλακό πάτο για την απορρόφηση κραδασμών και σχετική ευρυχωρία για την αποφυγή πιέσεων στο πέλμα. Είναι ελαφριά και τα σχέδια τους είναι πολλά και ευπαρουσίαστα. Για να το πούμε απλά, τα ανατομικά παπούτσια διατηρούν τα πλεονεκτήματα που έχει ένα καλό, άνετο, κοινό παπούτσι και, παράλληλα, τα ενισχύουν στο μέγιστο βαθμό.

Τα ανατομικά υποδήματα έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν το πόδι και να παρέχουν σταθερότητα. Τα παπούτσια είναι κατασκευασμένα από μαλακό υλικό που είναι άνετο και αναπνέει. Τα παπούτσια είναι επίσης ελαφριά, γεγονός που τα κάνει να φοριούνται εύκολα για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Τα ανατομικά υποδήματα είναι ένα είδος παπουτσιού που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει το πόδι και να παρέχει σταθερότητα. Έχει ένα μαλακό υλικό που αισθάνεται άνετα και αναπνέει. Έχει επίσης μικρό βάρος που το καθιστά εύκολο στη χρήση για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Με τα ανατομικά υποδήματα να εξελίσσονται στον επιστημονικό τομέα, αρχίζει να γίνεται όλο και περισσότερο ανάγκη, ειδικά αν στέκεστε όλη μέρα.

Ξεκινά με το πόδι: το πιο εντυπωσιακό μέρος οποιουδήποτε παπουτσιού και όπου το 93% του βάρους μεταφέρεται μέσω του ποδιού σας. Αυτός είναι ο λόγος που τα παπούτσια άνεσης πρέπει να διατηρούν και να προσφέρουν υγιή άνεση, όχι μόνο στα πόδια σας – αλλά και στους κοινούς πόνους που εμφανίζονται λόγω της ορθοστασίας όλη την ημέρα, όπως οι γοφοί και οι πόνοι στη μέση.

Ίσως σκεφτείτε: Τα παπούτσια άνεσης δεν φτιάχτηκαν πραγματικά για επιστημονικούς λόγους! Αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια- γιατί αυτά τα προϊόντα απλώς δεν είχαν αρκετή έκθεση σε επιστημονικούς κύκλους όπου θα μπορούσε κανείς να δείξει τα πλεονεκτήματά τους.

Σήμερα οι πελάτες αναζητούν αυτούς τους τύπους υποδημάτων ελαφρώς πιο συχνά από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Αλλά όταν κάποιος χρειάζεται να δουλεύει πολλές ώρες, μπορεί να χρειάζεται να φοράει συνεχώς άλλου τύπου παπούτσια και όχι κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο. Αυτές τις μέρες, ειδικά σχεδιασμένα, άνετα παπούτσια που βοηθούν στην αύξηση της άνεσης τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας παρουσιάστηκαν από πολλές μάρκες. Αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως στήριξη καμάρας, μαξιλαράκι γιακά και γλώσσα μαζί με ύφασμα που απομακρύνει την υγρασία, είναι όλα χρήσιμα για να κάνουν αυτά τα παπούτσια μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν προβλήματα με δύσκαμπτα πόδια ή μυϊκή κόπωση.

Aνατομικά παπούτσια safe step!

Οι πωλητές, οι υπάλληλοι σε εταιρείες εστίασης, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την ορθοστασία, η οποία έχει μακροπρόθεσμες, αλλά και βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό τους. Ορθοστασία – ποια προβλήματα δημιουργεί ?

Πρόσφατες έρευνες συμπεραίνουν ότι η ορθοστασία για πολλές ώρες συμβάλλει στη σημαντική και έντονη μυϊκή κόπωση των κάτω άκρων, αλλά και στην πιθανότητα εμφάνισης κινδύνου για μακροχρόνιο πόνο στην πλάτη και μυοσκελετικές διαταραχές.

Επίσης μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσει επώδυνα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, μόνιμες μυϊκές βλάβες, καθώς και οιδήματακιρσούς, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι επιδεινώνει την αρθρίτιδα.

Αμερικανική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 7.000 άτομα, τα οποία οι ερευνητές παρακολουθούσαν για 12 συνεχόμενα χρόνια έδειξε ότι όσοι δουλεύουν όρθιοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα. Ο λόγος είναι ότι η συγκέντρωση του αίματος στα πόδια επιβάλλει αυξημένη προσπάθεια για την καρδιά, ώστε να αντλήσει το αίμα.

Aνατομικά παπούτσια safe step!

Η επανάσταση της ορθοστασίας για να ζήσετε περισσότερο και υγιείς – Εμπρός σηκωθείτε από την καρέκλα!

Το καθισιό βλάπτει σοβαρά την υγεία, καθώς συνδέεται με καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, καρκίνο, ακόμη και πρόωρο θάνατο. Κάποιοι ειδικοί προτείνουν την… όρθια επανάσταση!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτείνουν ως λύση στη σύγχρονη καθιστική «μάστιγα» που πλήττει τον πληθυσμό την… ορθοστασία. Είναι όμως αυτή η λύση; σύμφωνα με επίκουρο καθηγητή Εργοφυσιολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Σταύρο Κάβουρα. Εκείνος μας απάντησε ότι δεν μπορούν να δοθούν αβίαστα απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα. Οπως είπε «στη σύγχρονη εποχή αναζητούμε τη λύση της “τεμπελιάς” προκειμένου να γλιτώσουμε από τα δεινά του καθιστικού και γενικότερα ανθυγιεινού τρόπου ζωής μας. Ψάχνουμε τον πιο ανώδυνο και εύκολο τρόπο για να αποφύγουμε τα “κακά” της υποκινητικότητας, αναζητούμε την ελάχιστη ποσότητα άσκησης η οποία θα μας κρατήσει σε μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση, ενώ εμείς θέλουμε κατά βάση να διάγουμε έναν καθιστικό βίο»

Πάντως, κατά τον κ. Κάβουρα, η λύση στον «παχύσαρκο» σύγχρονο κόσμο μας δεν βρίσκεται στην… ορθοστασία. «Η πολύωρη ορθοστασία, για παράδειγμα στο γραφείο, μπορεί να καταπονήσει το μυοσκελετικό σύστημα – κυρίως σε άτομα με προδιάθεση για προβλήματα στη μέση – και να κάνει τελικώς το άτομο να μην κουνά ούτε το… δαχτυλάκι του την υπόλοιπη ημέρα.

Παράλληλα, η παρατεταμένη ορθοστασία έχει συνδεθεί με σημαντικό κίνδυνο αθηροσκλήρωσης των καρωτίδων εξαιτίας του επιπλέον φορτίου που δέχεται το κυκλοφορικό σύστημα, καθώς και με κίνδυνο κιρσών. Πιστεύω ότι η λύση είναι να υπάρχει κατά το δυνατόν δραστηριότητα μέσα στην ημέρα και ας κάθεται ο εργαζόμενος στην καρέκλα του όσο δουλεύει. Ας περπατά λίγο παραπάνω για να φθάσει στη δουλειά του, ας σηκώνεται κάθε μισή ή μια ώρα για να περπατήσει στο γραφείο, ας ανέβει με τις σκάλες αντί να πάρει το ασανσέρ. Είναι χαρακτηριστική η μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν από περίπου μία πενταετία και επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές: όταν ερευνητές στις ΗΠΑ έβαλαν κάποιους εργαζομένους να σηκώνονται από το γραφείο τους κάθε μία ώρα και να περπατούν μερικές δεκάδες μέτρα προτού ξανακαθίσουν και αρχίσουν να εργάζονται είδαν ότι σε διάστημα ενός χρόνου οι εθελοντές έχασαν 4-5 κιλά εξαιτίας αυτής και μόνο της αλλαγής στην καθημερινότητά τους και χωρίς να υπάρξει καμία άλλη διαφοροποίηση στον τρόπο ζωής τους ή στη διατροφή τους».

Aνατομικά παπούτσια safe step!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *